Skip to main content

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ?

Οι σημερινές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες για τα μάτια μας.

Το περιβάλλον, η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (κινητό, Η/Υ), το μακιγιάζ, οι ψεύτικες βλεφαρίδες (eyelash extensions), οι φακοί επαφής, όπως και ορισμένες φαρμακευτικές θεραπείες θεραπείες (π.χ αντιγλαυκωματικά κολλύρια, ρετινοειδή θεραπεία της ακμής, αντισυλληπτικά, αντι-υπερτασικά, αντικαταθληπτικά) έχουν επιπτώσεις στην υγεία, ευεξία και εμφάνιση των ματιών μας. 

Η εμφάνιση συμπτωμάτων βλεφαρίτιδας, ξηροφθαλμίας, τριχίασης, μαδάρωσης δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας. Συνήθη συμπτώματα των βλεφάρων, των βλεφαρίδων και των οφθαλμών είναι τα παρακάτω:

  • πρησμένα-ερεθισμένα βλέφαρα
  • προβληματικές-αδύναμες βλεφαρίδες
  • τριχόπτωση των βλεφαρίδων
  • τσίμπλες
  • αίσθηση άμμου-ξένου σώματος
  • φαγούρα
  • μάτια που δακρύζουν
  • ερεθισμένα μάτια
  • κόκκινα μάτια
  • δυσανεξία στους φακούς επαφής
  • δυσανεξία στο μακιγιάζ
  • δυσκολία στη νυχτερινή όραση
  • θολή όραση με διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της μέρας 
/var/folders/hw/cwy1glfj5cz3151bxl401xrh0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/cidimage009.png@01D9F54F.81601700

         Οι επιπτώσεις της φλεγμονής των βλεφάρων και των βλεφαρίδων είναι εμφανής στα μάτια

Η σειρά παρά-φαρμακευτικών προϊόντων Ophthalmogen που συμπεριλαμβάνει το Gel, το Spray και τις αυτοθερμαινόμενες κομπρέσες σε μορφή μάσκας Eye10, είναι η οφθαλμολογικά και δερματολογικά μελετημένη λύση στα καθημερινά θέματα που μπορεί να προκύψουν με τα βλέφαρα, τις βλεφαρίδες και τα μάτια μας.

Το καθημερινό μασάζ στα βλέφαρα με το Ophthalmogen GEL μόνο ευεργετικό μπορεί να είναι καθώς συμβάλει στην ταχεία αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων βλεφαρίτιδας, ξηροφθαλμίας, κουρασμένων ματιών. Για τους περισσότερους είναι η λύση σε όλους τους ερεθισμούς των βλεφάρων που έχουν επίπτωση στην επιφάνεια των ματιών (οφθαλμική επιφάνεια).

  Το μασάζ είναι η λύση στην βλεφαρίτιδα, την ξηροφθαλμία,τα πρησμένα-ερεθισμένα βλέφαρα.

Το Ophthalmogen Gel & Spray χάρης την εξελιγμένη φόρμουλα συστατικών που συνδυάζει το Tea Tree oil στην κατάλληλη δοσολογία σε συνδυασμό με έλαιο λευκαγκαθιάς, υαλουρονικό οξύ, πανθενόλη, γλυκερίνη, βιταμίνη Ε, γαλακτικό οξύ και γεωθερμικό νερό και τις βιταμίνες B & D, είναι ιδανικά για την επαναφορά της υγείας των βλεφάρων και την βέλτιστη εμφάνιση των βλεφαρίδων και της οφθαλμικής επιφάνειας.

Ο ψεκασμός είναι η λύση στα ερεθισμένα βλέφαρα και τις προβληματικές βλεφαρίδες.

                                                               

Εάν ιδίως υπάρχει τριχόπτωση βλεφαρίδων λόγω αδυναμίας βλεφαρίδων από την βλεφαρίτιδα από υπερπληθυσμό παρασίτων Demodex και βακτηρίων στα βλέφαρα, τότε το μασάζ με το Ophthalmogen Gel και ο ψεκασμός με το Ophthalmogen Spray μπορεί να είναι άκρως ευεργετικές πρακτικές οι οποίες θα ενδυναμώσουν τα βλέφαρα, τις βλεφαρίδες και την αυτοπεποίθηση μας.

/var/folders/hw/cwy1glfj5cz3151bxl401xrh0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/cidimage010.jpg@01D9F54F.81601700

                                       

Τα ακάρεα Demodex προκαλούν φλεγμονή

στα βλέφαρα και ξηροφθαλμία ενώ ταυτόχρονα  

προκαλούν ζημιά στις βλεφαρίδες.             

Συχνές αιτίες της φλεγμονής των βλεφάρων/βλεφαρίδων είναι οι:

  • Ελλιπής υγιεινή 
  • Ανεξέλεγκτη βακτηριακή ανάπτυξη (συνήθως σταφυλόκοκκοι)
  • Ακάρεα Demodex
  • Δερματίτιδα
  • Φακοί επαφής
  • Πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών 
  • Μακιγιάζ

Με την καθημερινή υγιεινή των βλεφάρων/βλεφαρίδων που συμπεριλαμβάνει πρώτα από όλα την χρήση των αυτοθερμαινόμενων κομπρεσών σε μορφή μάσκας Ophthalmogen EYE10 και στη συνέχεια το ευεργετικό μασάζ και τον ψεκασμό των βλεφάρων/βλεφαρίδων με Ophthalmogen GEL & SPRAY αντίστοιχα, μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση υγείας και εμφάνισης των ματιών μας.

Η ελεγχόμενη θέρμανση των βλεφάρων για 15-20’ με Ophthalmogen EYE10 συμβάλει στην ταχεία ξεκούραση των ματιών, την βελτιωμένη ποιότητα των δακρύων μας και την εξαφάνιση των συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας και ερεθισμών στα μάτια. 

Σε επιστημονικό επίπεδο επιτυγχάνεται η διάνοιξη των πιθανά μπλοκαρισμένων μεϊβομιανών αδένων και η αύξηση της ροής λιπιδίων από τα βλέφαρα στους οφθαλμούς μείωση, ο έλεγχος του φορτίου βακτηρίων και ακάρεων Demodex στα βλέφαρα. Είναι αποτελέσματα τα οποία θα επιφέρουν σημαντική οφθαλμική ανακούφιση, άνεση και βελτίωση τόσο της ποιότητας της όρασης όσο και της ποιότητας ζωής. 

Η Ophthalmogen υγιεινή των βλεφάρων με Ophthalmogen EYE10 συμβάλει στην διάνοιξη των μπλοκαρισμένων λιπιδικών αδένων των βλεφάρων, την αποφυγή δυσανεξίας στο μακιγιάζ και την βελτιωμένη άνεση και επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των φακών επαφής στην οφθαλμική επιφάνεια, που οφείλεται στον έλεγχο της φλεγμονής των βλεφάρων και την σταθεροποίηση του δακρυϊκού φιλμ       

Η σειρά Ophthalmogen ανήκει στα προϊόντα υγιεινής των βλεφάρων/βλεφαρίδων και διατίθεται από τα φαρμακεία, χωρίς την ανάγκη συνταγογράφησης. 

BREATH PURITY INTERNATIONAL

www.ophthalmogen.com