Skip to main content

Απίστευτο αυτό που πέτυχαν οι πολίτες μέλη του“Κινήματος της Πετσέτας” στην Πάρο όπου οι πολίτες ελευθέρωσαν την γνωστή παραλία Σάντα Μαρία από ξαπλώστρες που τις χρέωναν 120 ευρώ με συνοδεία μπράβων, σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει ο εκπρόσωπος του κινήματος Χρήστος Γεωργούσης.

Το μήνυμα από την επιτυχία αυτή είναι τεράστιο και ας φανταστεί κανείς τι οφέλη θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι πολίτες αν πχ υπήρχε το Κίνημα κατά της Αισχροκέρδειας και πάει λέγοντας.

Από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν ήταν στην μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, όπου στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου στις αυτοψίες που έκαναν διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχώρησαν στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην μικρή Σάντα Μαρία της Πάρου – που είχε κλείσει πρακτικά όλη την παραλία – μάζεψε τη συντριπτική πλειοψηφία από τις ξαπλώστρες που είχε τοποθετήσει στην παραλία.

paros.jpeg

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης, «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Και ξεκαθάρισε: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έχει λεχθεί και στο παρελθόν για άλλη υπόθεση, αυτούς τους παραχωρησιούχους, γιατί πρώτον, δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε, να μη γίνονται σεβαστά που οι ίδιοι υπέγραψαν, δεύτερον, δεν γίνεται νοητό να ανεχόμαστε κάτι που αποβαίνει εις βάρος του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τρίτον, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κάτι το οποίο είναι πέρα από τις προβλέψεις του νόμου».

Όπως επισήμανε, η καινούργια Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας ξεκίνησε αμέσως τη δουλειά της και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν «για να γίνουν αυτά τα οποία οφείλουμε και στη συνείδησή μας αλλά και στους Έλληνες πολίτες».