Skip to main content

Προγράμματα σπουδών αξιοποιήσιμα στο μέλλον, όπως πολιτισμικός πληροφορικός προτείνει ο Χρήστος Ταουσάνης

Τμήματα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχουν «πολύ καλή σύνδεση με την αγορά εργασίας», παρουσίασε ένα προς ένα στο ΕΡΤΝews o σύμβουλος εκπαίδευσης Xρήστος Ταουσάνης, αφού πρώτα αναφέρθηκε σε «έναν μύθο που πρέπει να διαλυθεί», σχετικά με τις βάσεις εισαγωγής.

Τμήμα Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

“Είναι ένα τμήμα το οποίο έχει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αντίστοιχα προγράμματα σπουδών και συνδέεται πάρα πολύ με το πεδίο της Στατιστικής και της Αναλογιστικής. Ένα πεδίο το οποίο είναι πολύ αξιοποιήσιμο και στον χρηματοπιστωτικό και στον ασφαλιστικό κλάδο“, είπε ο Xρήστος Ταουσάνης.

Τμήματα ψηφιακών συστημάτων: Βάση στα 10.080 μόρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα 9. 080 μόρια στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσου

Σπουδάζει στην ουσία μηχανικός Πληροφορικής, ασχολείται με όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις τηλεπικοινωνίες, με την ανάπτυξη λογισμικού, με την τεχνητή νοημοσύνη, με την ανάπτυξη εφαρμογών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Ο τίτλος επειδή δεν αναφέρει την Πληροφορική αυτόματα δεν παραπέμπει στον κλάδο, αλλά στην ουσία είναι ένα τμήμα που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική, είπε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.

Τμήμα Εργοθεραπείας -Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

“Έχουμε 2 τμήματα Εργοθεραπείας στο Αιγάλεω, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το τμήμα Εργοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έχει χαμηλή βάση και βλέπουμε ότι ο εργοθεραπευτής είναι από τις πολύ καλές ειδικότητες του κλάδου της πρόνοιας που ασχολείται και με νευρολογικές παθήσεις και με την ειδική αγωγή και με την τρίτη ηλικία.
Θα δούμε τα επόμενα χρόνια αυξανόμενη απασχολησιμότητα σε αυτό το αντικείμενο, και αποτελεί μια πολύ ωραία ευκαιρία στο τρίτο επιστημονικό πεδίο που έχουνε πολύ υψηλές βάσεις”.

Τμήματα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

“Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις τμημάτων που κρύβουν πολύ καλές προοπτικές, αλλά μπερδεύει το όνομά τους», είπε ο Xρήστος Ταουσάνης προσθέτοντας: Μιλάμε για ειδικούς στην επαυξημένη πραγματικότητα, στην τρισδιάστατη πραγματικότητα, στην εικονική πραγματικότητα. Και είναι στην ουσία παιδιά που θα μάθουν πώς να αξιοποιούν αυτές τις εφαρμογές της πληροφορικής στον πολιτισμό και όχι μόνο. Είναι παιδιά τα οποία θα κατακτήσουν πτυχές και εφαρμογές της πληροφορικής για να τις αξιοποιήσουν από τις δημιουργικές βιομηχανίες, από το branding μέχρι τον κλάδο της υγείας.
Στην ουσία, θα το έλεγα πολιτισμικός πληροφορικός. Η ψηφιακή ξενάγηση μέσω του κινητού ανήκει σε αυτή την κατηγορία”.

Τμήματα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική

Ψηφιοποιείται και σχηματοποιείται ο κλάδος της υγείας, είπε ο σύμβουλος.

Πληροφορικής

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Κέρκυρα στα 10.290 μόρια, όπως έχουμε και μηχανικούς πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα 9. 985 μόρια. Προσέξτε εδώ πέρα μιλάμε για ένα πολυτεχνικό τμήμα επί της ουσίας που βγάζει μηχανικούς πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, τόνισε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.

Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων

Δύο σχολές η μία στη Δυτική Μακεδονία, η άλλη στο Αιγαίο που αφορούν το digital marketing.

“Όλο αυτό το πεδίο που γίνεται στα σόσιαλ μίντια, το βλέπουμε να υπηρετείται μέσα σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που περιλαμβάνει ναυτιλιακές υπηρεσίες”, είπε ο σύμβουλος εκπαπίδευσης.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr