Skip to main content

Το Capella Bangkok δεν είχε το πιο εύκολο ξεκίνημα. Άνοιξε το 2020, τον πρώτο χρόνο μιας παγκόσμιας πανδημίας που είχε γονατίσει τη βιομηχανία φιλοξενίας. Ωστόσο, μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, αυτό το ησυχαστήριο με θέα στον ποταμό Chao Phraya, κατέλαβε την πρώτη θέση στη δεύτερη έκδοση της λίστας με τα 50 Καλύτερα Ξενοδοχεία στον Κόσμο, η οποία ανακοινώθηκε σε τελετή απονομής βραβείων της The World’s 50 Best Hotels Academy, μέσω ψηφοφορίας μεταξύ 600 ειδικών, αλλά και ανωνύμων ταξιδιωτών,  με ισορροπία φύλου 50/50, στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης.

Και τα 101 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ευρύχωρα και γεμάτα φως, αλλά οι παραποτάμιες βίλες, όλες με ιδιωτικούς κήπους και πισίνες, αποτελούν το ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του πεντάστερου ξενοδοχείου στην Charoenkrung, την παλαιότερη γειτονιά της Ταϊλάνδης.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ του Capella Bangkok Josephine Png δήλωσε στο CNN Travel ότι το αγαπημένο της σημείο στο ξενοδοχείο είναι “στη βεράντα δίπλα στο ποτάμι κάτω από τα δέντρα”. Την ημέρα, είναι “σούπερ ήρεμο”, είπε, αλλά τη νύχτα, το ποτάμι ζωντανεύει με το θέαμα των διερχόμενων σκαφών για πάρτι.

Ασιατική επιτυχία

Το Capella Bangkok ήταν ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης που μπήκαν στο Top 50, με το Mandarin Oriental Bangkok και το Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River να εμφανίζονται στο Νο. 12 και Νο. 14 της λίστας αντίστοιχα, ενώ το The Siam ήταν στο Νο. 26.

Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για “νίκη” της Ασίας, με επτά από τα 10 κορυφαία ξενοδοχεία να προέρχονται από την περιοχή.

Το Χονγκ Κονγκ εκπροσωπήθηκε από το Rosewood στο Νο. 3 και το The Upper House στο Νο. 5, ενώ το 137 ετών Raffles Singapore – γενέτειρα του κοκτέιλ Singapore Sling- βρέθηκε στην έκτη θέση.

Στην όγδοη θέση, το Soneva Fushi στις Μαλδίβες ήταν επίσης νικητής του Lost Explorer Best Beach Hotel Award 2024. Άλλωστε, πρόκειται για ένα θέρετρο τόσο αφοσιωμένο στην πολυτέλεια του να είσαι ξυπόλητος, που οι επισκέπτες παραδίδουν τα παπούτσια τους κατά την άφιξη και δεν τους τα επιστρέφουν μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουν.

Ο ουρανοξύστης με τους 45 ορόφους Bulgari Tokyo, στο νούμερο 22, κέρδισε το Nikka Best New Hotel Award 2024.

“Αστέρια” από τον υπόλοιπο κόσμο

Ο περσινός νικητής, το ιταλικό ξενοδοχείο 24 κλειδιών Passalacqua, με θέα στη λίμνη Κόμο, βρέθηκε φέτος στη δεύτερη θέση.

Το Cheval Blanc στο Παρίσι, αξίας 3.000 δολαρίων ανά διανυκτέρευση, ανέβηκε φέτος στην τέταρτη θέση της λίστας και η Πόλη του Φωτός εκπροσωπήθηκε επίσης από το επιβλητικό Hôtel de Crillon στο Νο 15 και το Le Bristol στο Νο 40.

Η διοργανώτρια πόλη, το Λονδίνο, είχε επίσης καλή παρουσία, με τα καθιερωμένα κλασικά Claridge’s και The Connaught στο Νο 11 και Νο 46 αντίστοιχα και το Raffles London στο The OWO (Νο 13) να παίρνει το βραβείο Lavazza Highest New Entry Award.

Το μεγαθήριο του Ντουμπάι Atlantis The Royal ανέβηκε στην ένατη θέση φέτος, αποσπώντας το βραβείο Highest Climber Award, ενώ το The Lana, στο Νο. 23, ήταν άλλη μια ιστορία επιτυχίας από το εμιράτο.

Το μεξικάνικο Chablé Yucatán, χτισμένο γύρω από μια ιερή λίμνη των Μάγια, κατέλαβε τη θέση 16 και ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στη Βόρεια Αμερική.

Το Calile, ένα κομψό και ευήλιο αστικό θέρετρο στην πολυσύχναστη περιοχή James Street του Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ωκεανία, καταλαμβάνοντας την 25η θέση. Πέρυσι ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αυστραλίας, αλλά το 2024 προστέθηκε και το Tasman στο Hobart, στο Νο. 49.

Οι δύο κορυφαίες, αφρικανικές συμμετοχές ήταν και οι δύο από το Μαρακές: τοLa Mamounia στο Νο 31 και το Royal Mansour στο Νο 38.

Παρόλο που η πλήρης λίστα με τα 50 κορυφαία ξενοδοχεία αποκαλύφθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, το Royal Mansour είχε ήδη ανακοινωθεί ως το “πιο φιλόξενο ξενοδοχείο του κόσμου” τον περασμένο μήνα ως προάγγελος της τελετής απονομής των βραβείων.

Το Peninsula Istanbul, το οποίο άνοιξε στις όχθες του Βοσπόρου μόλις πέρυσι, κέρδισε το βραβείο American Express One to Watch.

Τα 50 Καλύτερα Ξενοδοχεία στον Κόσμο

1. Capella Bangkok

2. Passalacqua (Μολτράσιο, Ιταλία)

3. Rosewood Hong Kong

4. Cheval Blanc Paris

5. The Upper House (Χονγκ Κονγκ)

6. Raffles Singapore

7. Aman Tokyo

8. Soneva Fushi (Μαλδίβες)

9. Atlantis The Royal (Ντουμπάι)

10. Nihi Sumba (Ουανοκάκα, Ινδονησία)

11. Claridge’s (Λονδίνο)

12. Mandarin Oriental Bangkok

13. Raffles London at The OWO

14. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River

15. Hôtel de Crillon (Παρίσι)

16. Chablé Yucatán (Τσοτσολά, Μεξικό)

17. Hotel Du Cap-Eden-Roc (Αντίπ, Γαλλία)

18. Maroma, A Belmond Hotel (Ριβιέρα Μάγια, Μεξικό)

19. Four Seasons Firenze (Φλωρεντία, Ιταλία)

20. Borgo Santandrea (Αμάλφι, Ιταλία)

21. Desa Potato Head (Σεμινιάκ, Μπαλί)

22. Bulgari Tokyo

23. The Lana (Ντουμπάι)

24. Rosewood São Paulo (Σάο Πάολο, Βραζιλία)

25. The Calile (Μπρισμπέιν, Αυστραλία)

26. The Siam (Μπανγκόκ)

27. Park Hyatt Kyoto (Κιότο, Ιαπωνία)

28. Mount Nelson, A Belmond Hotel (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική)

29, One&Only Mandarina (Πουέρτο Βαλάρτα, Μεξικό)

30. The Carlyle, A Rosewood Hotel (Νέα Υόρκη)

31. La Mamounia (Μαρακές, Μαρόκο)

32. Four Seasons Madrid

33. Capella Singapore

34. Four Seasons at the Surf Club (Σερφσάιντ, Μαϊάμι)

35. Hotel Bel-Air (Λος Άντζελες)

36. Eden Rock (Άγιος Βαρθολομαίος)

37. Aman New York

38. Royal Mansour (Μαρακές, Μαρόκο)

39. Amangalla (Σρι Λάνκα)

40. Le Bristol Paris

41. Gleneagles (Auchterarder, Σκωτία)

42. Castello di Reschio (Ούμπρια, Ιταλία)

43. Suján Jawai (Ρατζαστάν, Ινδία)

44. Singita Lodges (Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, Νότια Αφρική)

45. Six Senses Zighy Bay (Ομάν)

46. The Connaught (Λονδίνο)

47. The Brando (Γαλλική Πολυνησία)

48. Hotel Esencia (Τουλούμ, Μεξικό)

49. The Tasman (Χόμπαρτ, Αυστραλία)

50. Kokomo Private Island (Φίτζι)

ΠΗΓΗ:money-tourism.gr