Skip to main content

επιμέλεια: Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

Για όσους αγαπούν το Κολωνάκι, ο πεζόδρομος της Χάρητος είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία της περιοχής. Στο χώρο του City, (ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής για τους παλιούς), βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το νέο μέλος της οικογένειας Πιτσιλή που έχει δημιουργήσει στέκια όπως το Balthazar το Rock’ n Roll το Dopios κ.ά.), μαζί με την ομάδα του Poco a Poco.

Για Παρασκευή βράδυ, που το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στον τελικό του μπάσκετ, το μαγαζί ήταν από νωρίς γεμάτο με παρέες που έδειχναν ήδη να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Η ατμόσφαιρα οικεία, μας έδωσε κατευθείαν την εντύπωση πως είναι το ιδανικό μέρος να βρεθείς για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στο κέντρο.

Ο εξωτερικός χώρος είναι μια μεγάλη φιλόξενη αυλή, που παραπέμπει σε bistro, με το χαρακτηριστικό πανύψηλο δέντρο στη μέση του πεζόδρομου, πολύχρωμα φυτά αλλά και κάκτους που προσθέτουν μια εξωτική νότα. Ο φωτισμός διακριτικός, θυμίζει λίγο νησί και η μουσική συνοδευτική, σε ένταση που σου επιτρέπει να συζητάς, αλλά αρκετά “ψαγμένη”, ώστε να σου φτιάχνει τη διάθεση.

Το art de la table φίνο και λιτό και η λογική του menu που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος, είναι ένας κατάλογος δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με επιρροές και από Ιαπωνία.

Στόχος μας είναι να απολαύσει ο πελάτης, ένα μενού επιπέδου fine dining, σε ένα casual και χαλαρό περιβάλλον με πολλές επιλογές γεύσεων με αγνά υλικά από όλα τα μέρη της Μεσογείου. Κυρίως όμως, να μοιραστεί με την παρέα του τα πιάτα μας, συνοδεία ενός καλού κρασιού“, μας εκμυστηρεύεται ο headchef Κωνσταντίνος Γουλόπουλος.

Η φιλοσοφία του wine bar, που το menu δεν περιορίζεται σε πλατό αλλαντικών και τυριών (τα οποία προσφέρονται σε τιμή τεμαχίου (100 γρ.), ώστε να μπορείς ελεύθερα να επιλέξεις όποιο και όσο σου αρέσει), αλλά τολμά να εισάγει στον κατάλογο εκλεκτά πιάτα, χωρίς να χάσει τον relaxed χαρακτήρα του.

O sommelier Παναγιώτης Στρεμμένος, έχει επιμεληθεί μια λίστα κρασιών με έμφαση στις ετικέτες του Νέου Κόσμου. Όπως μας διευκρίνισε, σε οινικό επίπεδο, οι παράγοντες που διαχωρίζουν τον παλαιό από τον νέο κόσμο είναι η γεωγραφική θέση (ο παλαιός κόσμος αφορά σε χώρες της Ευρώπης αλλά και αυτές που βρέχονται από τη Μεσόγειο) και η ύπαρξη του κλήματος, του σταφυλιού και του κρασιού στην ιστορία και την παράδοση μίας χώρας, η ύπαρξη δηλαδή τοπικών ποικιλιών σταφυλιού. Το κρασί του νέου κόσμου (Αργεντινή, Χιλή, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κλπ.) είναι ίσως πιο φιλικό, πιο μεστό και σύγχρονο γευστικά, από το αντίστοιχο του παλαιού.

Το σέρβις κινείται με επαγγελματισμό, ευγένεια και απόλυτο συντονισμό, κρατώντας διακριτική παρουσία, σεβόμενο τον παρεΐστικο χαρακτήρα του μαγαζιού.

“Στόχος είναι η λίστα να εναρμονίζεται με το μενού, να ικανοποιεί γευστικά κάθε προτίμηση και να προτρέπει τον επισκέπτη σε νέες οινογευστικές εμπειρίες”, μας τόνισε.

Παναγιώτης Στρεμμένοςsommelier

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να απολαύσει κλασικές ποικιλίες, αλλά και προσθήκες νέων που επιλέγει ο ίδιος, καθώς βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση.

Ξεκινήσαμε με μια πλούσια σαλάτα με jamon και γκοργκοντζόλα με την ιδιαίτερη προσθήκη από κομμάτια φράουλας και ένα δροσερό dressing. Ιδιαίτερα γευστική, προδίδει αμέσως τη φίνα ποιότητα των συστατικών. Ιδιαίτερα χορταστική, στέκεται ως κυρίως πιάτο.

Συνεχίσαμε με ένα υπέροχο καρπάτσιο ντομάτας με ντρέσινγκ ντομάτας, μαλακό τυρί Αργολίδας, μείγμα ζατάρ και τρίμμα από προζυμένιο ψωμί.

Το πιάτο το οποίο θα δοκιμάσουμε σίγουρα την επόμενη φορά, γιατί ακούσαμε πολύ καλά σχόλια και είδαμε να το σερβίρουν αρκετά, είναι το ψάρι με τα λαχανικά.

Φυσικά από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπει το απόλυτο comfort food, η σπαγγέτι βουτύρου, αλλά με ένα twist, καθώς σερβίρεται με ελληνική μαύρη τρούφα.

Μοναδικά πιάτα που αποτελούν την αφορμή να δοκιμάσει κανείς μια νέα ετικέτα κρασιού και να ανακαλύψει τη νέα του αγαπημένη ποικιλία.

Κι έρχεται η ώρα για το επιδόρπιο, όπου έχεις σίγουρα τη διάθεση να το απολαύσεις, καθώς ακολουθεί τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση τη φίνα λογική του μενού.

Το Feelin’ Tipsy θα γίνει σίγουρα το νέο μας στέκι, εκείνα τα βράδια που θα θέλουμε να ξεφύγουμε για λίγο από το θόρυβο και να μπούμε σε διάθεση καλοκαιρινής ραστώνης.

Φυσικά θα παρασύρουμε και την παρέα μας, για να αναβιώσουμε γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος στον πανέμορφο πεζόδρομο, συνοδεία καλού κρασιού και μοναδικών γεύσεων!

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 2107299373,

Instagram: feelintipsy.athens Facebook: Feelin’tipsy

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.00-01.00

Serenita Πόρος

Lounge HubLounge HubJuly 16, 2024