Skip to main content

Η @cookingwithtatana είναι μια μαμά που λατρεύει τη μαγειρική και μας ξεναγεί στον κόσμο της «μαμαδίστικης» κουζίνας, με προτάσεις μαγειρικής που σίγουρα θα αγαπήσετε!
Αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε:
Galette (γκαλέτ) με σαλάμι και φέτα! Είναι ο αγαπημένος μου συνδυασμός και είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για βραδινό, ορεκτικό, για μπουφέ , brunch ή πρωινό.
Για την ζύμη:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200γρμ γιαούρτι 100ml ελαιόλαδο 1 κ.γλ αλάτι 1 κ.γλ ξύδι Για την γέμιση: 5-6 φέτες σαλάμι ψιλοκομμένο 1 κούπα τριμμένη φέτα  1 ντομάτα σε φέτες ρίγανη Επικάλυψη : Αν θέλετε χτυπάτε ένα κρόκο με λίγες σταγόνες νερό και με ένα πινέλο αλείφετε το επάνω μέρος της ζύμης. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε για 2′ ώστε να μην την ταλαιπωρήσουμε και βγει σφιχτή η ζύμη. Ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας βάζουμε το ζυμάρι μας και με έναν πλάστη το ανοίγουμε 30-32 εκ Απλώνουμε με ένα κουτάλι την φέτα και το σαλάμι επάνω στην ζύμη και μέχρι 2εκ πριν την άκρη. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Κλείνουμε με τα χέρια τις άκρες της ζύμης και την γυρίζουμε προς τα μέσα, ενώ παράλληλα την διατηρούμε επάνω στην λαδόκολλα. Την μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε για 40′ περίπου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  
https://www.instagram.com/cookingwithtatana/