Skip to main content

Συγκλονίζει ο Γιώργος Καπουτζίδης για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στον Κώστα Τσουρό απηύθυνε σχετική έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον Κώστα Τσουρό ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε αρχικά πως δεν περίμενε ότι το έργο του «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» θα αγκαλιαστεί από το κοινό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επιτυχία του «Παρά Πέντε».

«Δεν έχω ποτέ σιγουριά, είμαι πάντοτε επιφυλακτικός, προσεκτικός και χαμηλά το κεφάλι. Μου πήρε 7 χρόνια να βρω το θάρρος ότι έχω να πω κάτι που να είναι σημαντικό και θα το πω».

«Μετά την επιτυχία του «Παρά Πέντε» ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να μετριέσαι με τίποτα. Τώρα ξέρω πως αυτό που έγινε με το «Παρά Πέντε» δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;», δήλωσε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε για τις «Σαββατογεννημένες» όταν είδε ότι τα νούμερα τηλεθέασης στο γενικό κοινό είχαν φτάσει το 17% νόμιζε πως η σειρά θα «κοβόταν», μέχρι που τα στελέχη του καναλιού του έδειξαν τα… 30άρια στο νεανικό κοινό.

«Η πολιτική ορθότητα δεν είναι βρισιά»

«Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μίας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα. Φυσικά και έχει αδικηθεί. Αυτό που γίνεται ότι οι άνθρωποι που έχουν περάσει δύσκολα μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε αυτό», είπε.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της πολιτικής ορθότητας:

«Η πολιτική ορθότητα δεν είναι βρισιά και κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερθούμε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Είναι ένα εργαλείο που εάν χρησιμοποιηθεί σωστά δεν θα φτάσουμε στο άλλο άκρο».

«Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι θα πει. Όποιος κάνει εκπομπή αποφασίζει το περιεχόμενό της. Εγώ εάν είχα εκπομπή δεν θα είχα ανθρώπους που ωρύονται. Έχει χαθεί το μέτρο, γιατί ξεκινάει μία εκπομπή και το πρώτο της θέμα θα είναι οι βρισιές που είπε κάποιος. Εάν είχα εκπομπή θα έπαιζαν άνθρωποι που με εμπνέουν και μπορούν να κάνουν καλό με τον λόγο τους»

«Πριν πεις όχι, δες ποιους γονείς θα απορρίψεις»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε «λέει την άποψή του». Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί».

«Αν θέλει ας ψηφίσει όχι, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας».

Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πως θα κάνει τη ζωή του. Λένε για την πυρηνική οικογέενια, ότι κινδύνευσε. Κινδύνευσε σε άλλες χώρες; Μάθαμε τίποτα, πως κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;».

«Λέγανε ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι «παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας». Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», δήλωσε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως μπορεί να έχει σκεφτεί τον εαυτό του παντρεμένο, αλλά όχι πατέρα, καθώς δεν ξέρει εάν μπορεί να τα καταφέρει.

«Μόνο ο εαυτός μας μπορούμε να είμαστε»

Όταν προχώρησε στην αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του ανέφερε πως οι σχέσεις του με τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά ειλικρινείς.

«Ο άλλος δεν ήξερε πως να με προσεγγίσει πριν και τη συζήτηση την πήγαινε μέχρι ένα μέρος που πίστευε ότι θα αισθανόμουν άνετα. Στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε μόνο ένα πράγμα, ο εαυτός μας. Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, όπως οι γονείς μας και η καταγωγή μας».