Skip to main content

Κονταροχτυπήθηκε με Ντούα Λίπα, Raye και Έντ Σίραν στα Brit Awards για το «Τραγούδι της Χρονιάς»

Ένας Έλληνας βρισκόταν ανάμεσα στους διάσημους καλλιτέχνες που διεκδικούσαν βραβείο, το βράδυ του Σαββάτου, στην λαμπερή τελετή απονομής των Brit Awards, στο Ο2 Arena του Λονδίνου. Ήταν μάλιστα υποψήφιος στην βασική κατηγορία «Τραγούδι της Χρονιάς», μαζί με την μεγάλη νικήτρια της βραδιάς Raye αλλά και την Ντούα Λίπα, τον Έντ Σίραν και άλλα ονόματα πρώτης γραμμής. Ο λόγος για τον Νίκο Καλογεριά, τον μουσικό παραγωγό, dj και έτερον ήμισυ του δημοφιλούς διδύμου των Switch Disco, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τα τσαρτς και κυρίως τα social media με κομμάτια τους, όπως το «React» που μέσα σε έναν χρόνο είχε 153 εκατομμύρια streams παγκοσμίως!

Μπορεί τελικά να μην κατάφεραν να αποσπάσουν το βραβείο η δυναμική παρουσία τους, ωστόσο, ανάμεσα στην αφρόκρεμα της βρετανικής μουσικής σκηνής, οι επιτυχίες τους, που διαδέχονται η μία την άλλη, και το ανά τον κόσμο κοινό τους, που όλο και αυξάνεται, τούς καθιστά ένα νέο, δυναμικό μουσικό φαινόμενο με μεγάλα και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον. 

Ο Νίκος Καλογεριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Λαγανά της Ζακύνθου. Ο πατέρας του ήταν μουσικός οπότε η αγάπη του γι’ αυτή την τέχνη έμοιαζε κάπως προδιαγεγραμμένη. Ήταν μόλις 13 ετών όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στα decks για να παίξει μουσική. Κι από τότε δεν κατέβηκε ποτέ.

Ήταν όμως το αδιέξοδο της καραντίνας του κορωνοϊού που τούς οδήγησε, εντέλει, στο δρόμο της καθολικής επιτυχίας. Μην έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παίξουν τη μουσική τους ζωντανά, στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημιούργησαν ένα μεγάλο και πιστό κοινό. 

Το 2021 και ενώ είχαν ήδη υπογράψει το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο κυκλοφόρησαν το «Everything», που βασίζεται στο κομμάτι της Donna Lewis «I Love You Always Forever», το οποίο μάλιστα ακούστηκε στο πρώτο επεισόδιο της του έβδομου κύκλου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Love Island». Το σινγκλ αυτό ήταν αρκετό για να αυξηθεί η δημοτικότητά τους στο Spotify κατά 185%.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2023 θα ηχογραφήσουν και θα κυκλοφορήσουν το «React», μια εξαιρετικά επιτυχημένη χορευτική εκδοχή του πασίγνωστου ορχηστρικού του Ιταλού Robert Miles «Children», σε συνεργασία με την Βρετανίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Ella Henderson. Το κομμάτι αυτό θα γίνει πλατινένιο, θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα dance τραγούδια με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα φθάσει στην τέταρτη θέση των βρετανικών τσαρτς και θα μείνει για δέκα εβδομάδες στο Top 10 και για 19 εβδομάδες στο αντίστοιχο Top 40. Οι μουσικές πλατφόρμες και τα social media, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, το αναπαράγουν ασταμάτητα, – μόνο στο TikTok έχουν 1 εκατ. followers -, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια επιτυχία του.

Διαθέτοντας πλέον την τεράστια αυτή δυναμική οι Switch Disco προχωρούν ακάθεκτοι στην παραγωγή νέων κομματιών, όπως το πρόσφατα «Sleep Tonight»με τους R3hab και Sam Feldt και κάνουν σχέδια για το καλοκαίρι τα οποία περιλαμβάνουν εμφανίσεις στο θρυλικό Ibiza Rocks και σε κορυφαίους χώρους του Λονδίνου όπως το Drumsheds.