Επιμέλεια:Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου
Η αλήθεια είναι ότι το ρόδι είναι ένα φρούτο που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με τα Χριστούγεννα. Εκτός από το γνωστό έθιμο της Πρωτοχρονιάς, όπου σπάμε το ρόδι για καλή τύχη, το προσθέτουμε στις σαλάτες και το εντάσσουμε ακόμα και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Το φρούτο αυτό όμως, ο καρπός της ροδιάς, είναι ένα από τα πλέον ωφέλιμα φρούτα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.
1. Φυσικό αντιοξειδωτικό
Το ρόδι περιέχει την ουσία πολυφαινόλη που είναι η πιο δραστική ουσία όσον αφορά την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και κατ’έπέκταση της γήρανσης. Βοηθά λοιπόν τα κύτταρα του οργανισμού να πολεμήσουν μια από τις βασικές αιτία της γήρανσης που είναι οι ελέυθερες ρίζες. 2.Φυτικές ίνες
Η ποσότητα των φυτικών ινών που περιέχονται στο ρόδι, είναι 4gr ανά μερίδα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και επιπλέον λόγω του ότι διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μας βοηθούν να μένουμε περισσότερη ώρα χορτάτοι.Να ένας καλός λόγος να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας! 3.Πλούσιο σε βιταμίνη C
Μία από τις βασικότερες βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνουμε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι η βιταμίνη C. Eπιπλέον η βιταμινή C, βοηθά στην απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου, του σιδήρου που λαμβάνουμε από άλλες πηγές πλην του κρέατος. Τέλος αλλά πολύ σημαντικό, είναι ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη, είναι βασικός παράγοντας για τη σύνθεση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.
4. Βελτίωση της υγείας της καρδιάς και των νεφρών
Το ρόδι συμβάλλει σημαντικά στην καλή υγεία της καρδιάς, καθώς βοηθά σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης χάρη στις διατροφικές φυτοφαινόλες που περιέχει οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές, προλαμβάνει το σχηματισμό λίθων στα νεφρά. Επιπλέον ο χυμός ροδιού παρέχει μια καλή πηγή καλίου , έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη για την υγιή μυϊκή λειτουργία. 5. Φυσικό αντιφλεγμονώδες
Ο χυμός του ροδιού,λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει, βοηθά στην πρόληψη, αλλά και τη μείωση των φλεγμονών στο ανθρώπινο οργανισμό. Ως γνωστό οι χρόνιες φλεγμονές είναι πρόδρομος πολλών παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά αλλά και το διαβήτη.
Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα κιόλας να καταναλώνεται ρόδι, είτε σκέτο, είτε στις σαλάτες σας, αλλά και το χυμό του και μην περιορίζετε την κατανάλωσή του μόνο κατά την περίοδο των εορτών. Το σώμα σας θα σας ανταμείψει!
Produced By