Οταν βρισκόμαστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, ή σε πρόγραμμα συντήρησης μετά από δίαιτα, αυτό που μας απασχολεί κυρίως είναι η πρόσληψη θερμίδων.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνουμε έμφαση στο να μην ξεπεράσουμε ένα συγκεκριμένο όριο θερμίδων που έχουμε θέσει, με βάση το σωματικό μας βάρος και τις ανάγκες μας.
Βασικός κανόνας όμως για να έχουμε μια συνολικά καλή εικόνα, δεν είναι μόνο η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικα συστατικά που χρειάζεται.
Πολλές φορές λοιπόν πέφτουμε στην παγίδα του να ελέγχουμε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε,αγνοώντας από ποιές πηγές τροφίμων προέρχονται αυτές οι θερμίδες. Πάμε να δούμε τί λέει ο διαιτολόγος Βαλάντης Ηλίας, στο συγκεκριμένο θέμα.