Skip to main content

επιμέλεια: Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

Το παλιό διατηρητέο του 1800 που κάποτε ήταν αγγειοπλαστείο στο Φάρο, έχει δώσει για δεύτερη χρονιά φέτος τη θέση του, σε ένα υπέροχο all day restaurant με θέα τη Χρυσοπηγή.

“Alyélo” είναι το πάντρεμα του (al) από τα αρμυρίκια και του (y cielo) που σημαίνει ουρανός. Μια φιλόξενη αυλή πάνω στο κύμα, της οποίας οικοδεσπότες είναι ο Κώστας Σουλιώτης (ιδιοκτήτης της εταιρείας «Παλίρροια») και η πανέμορφη σύζυγός του, Βέρα Πολίτη. Ήρθαν στο νησί πριν 15 χρόνια, το αγάπησαν από την πρώτη στιγμή και θέλησαν, όπως λένε να ανταποδώσουν τη φιλοξενία, καθώς πλέον το αισθάνονται δεύτερο σπίτι τους.

Ο χώρος είναι minimal, όπως αρμόζει στο τοπίο, όμως η κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη. Από τα ρετρό τραπέζια μέχρι τα πήλινα χαρακτηριστικά σερβίτσια, το Alyélo θα σε κάνει να αισθανθείς αμέσως σαν να είσαι μέρος μιας μεγάλης παρέας.

Το menu επιμελείται και φέτος ο chef Θοδωρής Γρηγοριάδης, με μακρόχρονη εμπειρία στα εστιατόρια Σπονδή, Marconi’s και Pantheon. Έμπνευσή του τα εποχικά υλικά, τα οποία συνθέτουν ένα πρωτότυπο κατάλογο σύγχρονης και παραδοσιακής κουζίνας.

Δοκιμάσαμε την υπέροχη ταραμοσαλάτα, το καπνιστό χέλι και το σκουμπρί, ενώ δεν παραλείψαμε τις ιδιαίτερες σαλάτες, τα σπαγγέτι θαλασσινών και το ψητό καλαμάρι που έρχεται ψιλοκομμένο και παρόμοιό του δεν έχεις φάει.

Δεν θα φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το υπέροχο τιραμισού,(θα παραγγείλεις και δεύτερο) το δροσιστικό γαλακτομπούρεκο με κρέμα λεμονιού και τη μους σοκολάτας.

Εντυπωσιακή είναι και η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Απόστολος Τζίβας, με πάνω από 60 ετικέτες Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Φέτος το “Alyélo” εγκαινίασε επίσημα τη σεζόν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα έψησε αρνιά, σέρβιρε εξαιρετικές κοπές και ανέβασε το κέφι Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στα ύψη, με ένα νησιώτικο γλέντι υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής τοπικής ορχήστρας.

Το προσωπικό είναι άψογο, προλαβαίνοντας κυριολεκτικά να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία, κάτι που δεν συναντά κανείς εύκολα την τουριστική σεζόν.

Ο manager όπως μάθαμε συνομιλεί συχνά με τους θαμώνες και εκτός από τα θετικά σχόλια, δέχεται με ευχάριστη διάθεση τις προτάσεις τους.

Μία γευστική εμπειρία που κλείνει όλη την ατμόσφαιρα των Κυκλάδων, τόσο στις εικόνες, το τοπίο και την ατμόσφαιρα, όσο και στις γεύσεις και τις μυρωδιές.

‘Οσοι το επισκεφτούν, θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που συνιστά μεγάλη επιτυχία για το απαιτητικό κοινό ενός νησιού, που αποτελεί top γαστρονομικό προορισμό.

info
Φάρος Σίφνου τηλ: 22840 72265, 306970116216, Instagram: @alyelosifnos