Skip to main content

Με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Κούγιας: Είναι μια δίκη που αφορά όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει οι ένορκοι να ρωτήσουν τους καρδιολόγους, όλους τους γιατρούς και να βγάλουν απόφαση.

Για εμάς η κατηγορούμενη είναι υποδειγματική μητέρα σε καθημερινή διαδικασία είτε με τον κο.Ηλιάδη, είτε με το κέντρο αποκατάστασης, είτε τον τρόπο που τρέφεται, είτε είναι η στιγμή που γελάει με την μητέρα του, είτε στις φωτογραφίες που έστελνε στον κο.Δασκαλάκη.

Το δράμα της μας κατηγορουμένης στο σπίτι της που μόνη της αντιμετωπίζει τον γολγοθά στην ζωή της είτε με την αδερφή της είτε με την βοήθεια της οικογένειας της
Ας πάμε στην κεταμίνη. Ο κύριος Τζιούβας και τα μέλη της ομάδας του είναι με νόμιμο δικαίωμα να ψευδορκούν.
Είναι η καρδιά του προβλήματος. Δηλητηριάστηκε το παιδί από κεταμίνη; Αν φτάσετε εκεί ποιος την χορήγησε την κεταμίνη; αυτό το έβαλε ο Ράικος. Διέγραψε εντελώς τους λόγους παραπομπής της κας.κατηγορουμένης. Επέλεξε να το σκοτώσει σε προστατευμένο περιβάλλον. Ενώ το παιδάκι δεν είχε τίποτα, κατά το βούλευμα, το έβαλε στην κλινική. Είναι δυστυχία να γίνονται δικές με ιατρικά λάθη. Οι γιατροί συνασπίζονται, εν αντιθέσει με τους δικηγόρους που προσπαθούν να βγάλουν το μάτι ο ένας στον άλλον. Και δυστυχώς το επίπεδο των γιατρών, όπως και των δικηγόρων τα τελευταία χρόνια (έχει πέσει). Βοήθησα χιλιάδες δικαστήρια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και να ησυχάσω έαν δεν εξαντλήσω την κάθε πιθανότητα. Σε αυτό το ουσιαστικό πλαίσιο. Το να καταδικάσεις έναν αθώο άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο αδίκημα.

Ποια είναι η μέθοδος που ακολούθησε ο Ράικος; Που είναι δημοσιευμένη;
Ο Ράικος δεν βρήκε ροκουρόνιο. Γι’αυτό ήθελα να τον ρωτήσω. Η συνεργάτιδα του Ράικου, κα.Σαρδελη έχει δηλώσει ότι η μιδαζολάμη έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης. Και έρχονται οι γιατροί που ήταν στην διασωλήνωση και λένε ότι δεν χρησιμοποίησαν μιδαζολάμη. Αυτή την κοινωνία έχουμε φτιάξει.
Η πολιτική δεν μπορεί να καταδυναστεύσει στην δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να την τσουβαλιάζουν (την κατηγορούμενη) με μια ποινική δίωξη που εκθέτει τους εισαγγελείς.

Η ομάδα Τζιούβα αρνείται και την μιδαζολάμη. Γιατί αν δεν το αρνηθεί, δεν θα μπορεί να αρνηθεί και την κεταμίνη. Βάσει πρωτοκόλλου η μιδαζολάμη δεν χορηγείται χωρίς κεταμίνη. Είναι γνωστό, αυτές οι δύο ουσίες πάνε μαζί. Η μιδαζολάμη δεν χορηγείται χωρίς κεταμίνη. Είναι υποχρεωτικό! Δεν κάνει τίποτα χωρίς την κεταμίνη! Για να δεχτείτε αυτό που λέει η ομάδα Τζιούβα θα πρέπει να καταργήσετε ο,τι έχει προκύψει στην επιστημονική διαδικασία.

Αν παραδέχονταν ότι έδωσαν κεταμίνη και μιδαζολάμη τότε θα κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ο,τι βρέθηκε κατά την ιατροδικαστική έκθεση, το έχει χορηγήσει η κα.κατηγορουμένη στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα Τζιούβα λειτουργεί κατά της κας.κατηγορουμένης.

Κυρία πρόεδρε έχετε ξανακούσει πότε να δίνει καταθέσει ιατροδικαστής πριν συντάξει ιατροδικαστική έκθεση; Γιατί να το κάνει αυτό ; Γιατί να γίνεται αυτή η διαδικασία με αυτό το βάρβαρο τρόπο και να μην παρεμβαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ;

Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να καταθέτει ότι η κατηγορούμενη διέθετε και χορήγησε την κεταμίνη, αλλά δεν υπάρχει και κανένας μάρτυρας να πει ότι κάποιος γιατρός χορήγησε την κεταμίνη. Δεν υπάρχει ιχνηλάτιση. Έγγραφα από εκείνη την μέρα με τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, δεν υπάρχουν. Τα έγγραφα του νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού για την κεταμίνη έχουν γραφτεί από τις 12/4/22 και μετά, που θυμηθείτε τι έχει γίνει εκείνη την ημερομηνία; Έχει ήδη συλληφθεί η κατηγορούμενη. Έχετε ακούσει ποτέ ιατροδικαστή να καταθέτει χωρίς να έχει συντάξει ήδη την ιατροδικαστική έκθεση; Γιατί να το κάνει αυτό;

Στην υπόθεση της Μαλένας η δήθεν δολοφόνος κάνει μήνυση. Γίνεται ιατροδικαστική εξέταση από την κα.Τσάκωνα και λέει για αδιευκρίνιστες συνθήκες. Επιμένει η οικογένεια και γίνεται νέα ιατροδικαστική από τον κο.Τσαντίρη. Και αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει αμέλεια, ούτε εγκληματική ενέργεια.
Το δικαστήριο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό με τους μάρτυρες γιατί διακυβεύεται η φήμη του νοσοκομείου, και υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες

Εδώ που κατέθεσε ο κ.Δασκαλάκης, είδατε μια προσωπικότητα εμβληματική;
Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας κατηγορείται ότι σκότωσε τον τελευταίο δεσμό που έχει με τον κο.Δασκαλάκη για να τον φέρει πίσω.
Στην υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας ήταν παθολογικά ερωτευμένο.
Έχουμε ένα παιδί παρά το ο,τι λέγεται εδώ, που είχε ημερομηνία λήξεως. Επί μήνες ήταν ένα ταλαιπωρημένο παιδί.

Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει χωρίς καμία προκατάληψη από αυτά που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Έφτιαξαν μια η εικόνα μιας μάνας φόνισσας γιατί ανεβάσουν τα νούμερα.

Το έφαγαν στο Καραμανδάνειο το παιδί. Και πανηγύριζαν ένα τετραπληγικό παιδί με νοητική στέρηση. Δεν είναι μια τυχαία δίκη αυτή. Καλείστε να σώσετε την δικαστική διαδικασία.

Δηλαδή δεν βρήκαμε από τι πέθανε, δεν βρήκαμε ιατρικό λάθος, άρα το σκότωσαν.
Ο Μπουζιάνης δεν βρήκε ασφυκτικό θάνατο, λέει δηλητηρίαση. “Έκανα”, λέει, “ο,τι μου έλεγε ο Ράικος”. Κα.Πρόεδρε ειλικρινά σας το λέω, πως γίνεται αυτό σε αυτήν την υπόθεση;
Η κα.Σαλάπα δεν έκανε ούτε ερώτηση μια γιατρούς για τον ασφυκτικό θάνατο . Δεν έπρεπε να καλέσει έναν ιατροδικαστή η τον Μπουζιάνη και να του πει για την κεταμίνη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να τον ρωτούσε “είδατε ασφυκτικό θάνατο;”. Για να βοηθήσει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο Χασαπόπουλος έκανε μικρή εφημερία από το σπίτι του. Δεν θα ήταν κατηγορούμενος ο Χασαπόπουλος που καθυστέρησε την ανάνηψη; Όμως αυτό πέρασε έτσι. Και έμειναν μόνο οι δικές μου κραυγές.

Ο Δασκαλάκης Το έπαιζε τραγουδιστής, μετά ήταν ντελιβεράς, μετά στο φορτηγό μετέφερε τα φάρμακα.

Ηλιάδης

Ο Ηλιάδης κατηγόρησε για την καθυστέρηση την κατηγορούμενη. Είναι μια απλή γυναίκα. Οι νοσηλεύτριες; Ο Χασαπόπουλος; Δεν θα έπρεπε να γίνει μια ΕΔΕ;

Ο Ηλιάδης άρχισε να κατηγορεί την κατηγορούμενη, όταν η υπεράσπιση επέρριπτε ευθύνες για την καθυστέρηση στον κο.Χασαπόπουλο.

Αν όντως είχε υποπτευθεί το οτιδήποτε για την κα.κατηγορουμένη, ουδέποτε θα της μάθαινε γαστροστομία, ούτε τίποτα από αυτά που έκανε.
Αυτόν (Ηλιάδη) τον παρακάλαγε η κατηγορούμενη και ο Δασκαλάκης να πάνε το παιδί στην ΜΕΘ. Δεν δικαιούται να λέει στο δικαστήριο ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας.

Μπορεί η κατηγορούμενη να μας είναι αντιπαθής, να μην μας αρέσει η κίνησή της . Τι σημαίνει αυτό; Είναι η πραγματική συμπεριφορά.

Ο Ράικος είπε ότι ξεκίνησε έρευνα βλέποντας από την τηλεόραση την υπόθεση. Και τα ΜΜΕ ανάλογα με τα αφεντικά τους καταστρέφουν τον κόσμο και ανταμείβονται κιόλας.

Έφερε εξετάσεις μετά από 20 μήνες. Αντί να εξαχθούν όλες οι εξετάσεις μαζί, όπως είπε και ο κύριος Τσατσάκης.. σας παρακαλώ βρείτε κάποιος ιατροδικαστή οποιοδήποτε, μέσω google σας εκλιπαρώ να τον φέρετε εδώ να σας πει….πρέπει να εξετάζονται όλες οι εξετάσεις.

Κα.Πρόεδρε, η κα.κατηγορουμένη είναι αθώα. Δεν έπρεπε να τον υποχρεώσει να τα φέρει; Ακόμα και τώρα μπορείτε.

Ο Ράικος ερωτεύτηκε τον εαυτό του. Όπως έγινε ο σταρ της ιατροδικαστικής ο Λέων, έτσι ήθελε και ο Ράικος να γίνει ο σταρ της τοξικολογίας. Λιώνοντας έναν άνθρωπο και καταστρέφοντας την δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: e-reportaz/Τζένη Μάρκου