Skip to main content

Επιμέλεια: Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου
Όσο πιο «παλιός» χρήστης του Twitter είναι κανείς, τόσο καλύτερα γνωρίζει πως πρόκειται για ένα μέσο, οι χρήστες του οποίου «δεν χαρίζουν κάστανα». Από την πολιτική και την οικονομία, μέχρι την επικαιρότητα και τις «άτυχες στιγμές» των δημοσίων προσώπων, τίποτα δεν μένει ασχολίαστο από τους «εκπαιδευμένους» του μέσου, που με περισσή ευφυία αλλά και χιούμορ κάνουν viral σε χρόνο μηδέν αυτό που «δεν πήγε και τόσο καλά». Κάτι η ανωνυμία, κάτι τα σαφώς ανεπτυγμένα αντανακλαστικά των χρηστών και τα σχόλια πέφτουν βροχή. Δεν είναι λίγες οι φορές, που το Twitter θυμίζει εμπόλεμη ζώνη,με τους χρήστες να χωρίζονται κυριολεκτικά σε east coast και west coast και τους καυγάδες των τράπερς να μοιάζουν μπροστά τους κατηχητικό.
Μια νέα μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών του Πότσνταμ, για τις Κλιματικές επιπτώσεις που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, έρχεται να μας δώσει απαντήσεις για τα «μαζικά ξεσπάσματα» ανά περιόδους στο συγκεκριμένο μέσο.
Αφού ανέλυσαν τέσσερα δισεκατομμύρια tweets σε βάθος έξι ετών, συσχέτισαν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης το περιεχόμενο των tweets με τα μετεωρολογικά στοιχεία και κατέληξαν ότι το «μίσος» μεταξύ των χρηστών εκτοξεύεται απότομα όταν η θερμοκρασία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα επίπεδα.
Αυτά τα αποτελέσματα ισχύουν για όλες τις κατηγορίες χρηστών, ανεξάρτητα από τα επίπεδα εισοδήματος, τις θρησκευτικές και τις πολιτικές πεποιθήσεις.