Skip to main content

Αφήνουμε για λίγο τις οθόνες και βρίσκουμε πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό μας, μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Η Άνοιξη είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να πάρεις ένα καινούριο βιβλίο και να αφεθείς στη μαγεία του

Ας απολαύσουμε λοιπόν, μια βόλτα στη φύση, τον ελεύθερό μας χρόνο στο σπίτι, ή τις πρώτες εξορμήσεις στη θάλασσα παρέα με ένα βιβλίο.

Αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε:

Ο Άγγελος και η Μυρτώ προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους κι ο καθένας τους κουβαλάει το δικό του φορτίο και τις προσωπικές του πληγές από τα εφηβικά του χρόνια. Η σχέση τους, απρόσμενη αλλά δυνατή, εξελίσσεται με γνώμονα την αγάπη και τους βοηθά να θεραπευτούν από τα τραύματα του παρελθόντος.

Απολαμβάνοντας το δικό τους «πολύτιμο» στη ζωή, μαθαίνουν να αποδέχονται, να εξηγούν, να κατανοούν, να συγχωρούν, να απολαμβάνουν. Και στο τέλος συνειδητοποιούν πως ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και πως το «για πάντα» μπορεί να κρατήσει μόνο μερικές στιγμές και παρ’ όλα αυτά να είναι αρκετό.

Μέσα από τη Μυρτώ, η συγγραφέας, ως ενεργειακή θεραπεύτρια, μας συστήνει στον κόσμο των εναλλακτικών θεραπειών και μας αποκαλύπτει πώς μια διαφορετική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να επουλώσει τα τραύματά του.

Οι ράγες του τρένου είναι παράλληλες –Αργυροπούλου Βούλα

Τούτο το βιβλίο μιλά για…
…τη μοιραία συνάντηση μερικών ανθρώπων που, σαν μετωπική σύγκρουση, καθορίζει να ζήσουν αλλιώς ή να πεθάνουν ή να σακατευτούν για πάντα.
…τον έρωτα που έρχεται απρόσμενα και μας χτυπά κατακούτελα, για να αδειάσει το μέσα μας και να αφήσει ένα καύκαλο άδειο από λογική, ενοχές, αναστολές.
…τη μοίρα δύο γυναικών που αγάπησαν λάθος άντρες για να φτάσουν στο ίδιο τέρμα.
…την κατάρριψη της θεωρίας πως η ζωή κάνει κύκλους. Μερικών ανθρώπων οι ζωές είναι παράλληλες, είτε έζησαν στη Ρωσική Επανάσταση είτε ζουν στην Αμερική.
…την ερωτική απογοήτευση, αυτό το ασετόν που διαλύει τη ζωή σου από τον χάρτη των ζωντανών.
…το ταλέντο που έχουν μερικοί άνθρωποι να «ψυχανεμίζονται» αντιδράσεις και συμπεριφορές.
…την τύχη που έχουν λίγοι άνθρωποι να φτάσουν στον έβδομο και ελάχιστοι να αγγίξουν τον όγδοο ουρανό για μια στιγμούλα.

Δαμάζοντας τις ερινύες-Αντωνίου-Γιαννιώτη Γεωργία

Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβει η Ιωάννα που βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο στα χωράφια από τον Άγγελο Δημητρίου; Και γιατί απέφευγε να αποκαλύψει το όνομά της και την ιστορία της;  

Μια ιστορία που ξεκινάει το 1919 με τη φυγή της οικογένειάς της από τη Ρωσία, παρακολουθεί την άνοδο του ναζισμού τη δεκαετία του τριάντα, περνάει από τον αιματηρό Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντίσταση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα πολύπαθα χρόνια του διχασμένου Βερολίνου.

Η Ιωάννα στις περισσότερες εκείνες δύσκολες περιόδους είναι αναγκαστικά παρούσα: να πολεμήσει, να πονέσει, να αγαπήσει, να χαθεί στον κυκεώνα των τραγικών γεγονότων που την κυνηγούν σαν ερινύες; Θα έχει τη δύναμη να τις δαμάσει;

Δίχως αύριο- Γιάννης Χόλης

Τη στιγμή που ο αδιαφιλονίκητος πρόεδρος ανερχόμενης εταιρείας πέφτει ξαφνικά νεκρός, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου που θα συμπαρασύρει όλους όσοι βρίσκονται γύρω του.

Έχει δολοφονηθεί; Κι αν ναι, γιατί; Και από ποιον;

Το κουβάρι που σιγά-σιγά ξετυλίγεται θα φέρει στην επιφάνεια ανομολόγητες φιλοδοξίες και αδίστακτους χειρισμούς από μνηστήρες που τώρα ξεπροβάλλουν, αλλά και από μεγάλα συμφέροντα.

Η Ελλάδα δεν είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τόση αλαζονεία. Ολόκληρη η αμερικανική ήπειρος θα γίνει πεδίο δράσης. Από τους πρωταγωνιστές, αυτός που θα θελήσει να φτάσει στα άκρα παίζει με τη φωτιά, όμως αγνοεί τα μηνύματα που δέχεται. Αισθάνεται πως είναι πολύ δυνατός για να φοβάται. Δείχνει να μη συνειδητοποιεί πως η ζωή του, και όχι μόνο η δική του, είναι δίχως αύριο. Έχει δίκιο;

Στην ξεχασμένη ελληνική επαρχία θα παιχθεί ο επίλογος.
Αντάξιος της πλοκής άραγε; Ή μήπως κιόλας την ξεπερνάει;

Μοναστηράκι-Κυριακή Πλαϊνάκη

Τι κάνει τη διαφορά σε μία ακόμα οικογενειακή ιστορία από τις πολλές που διανθίζουν την ελληνική πραγματικότητα; Οι άνθρωποι· πάντα οι άνθρωποι είναι οι πρωταγωνιστές. Στη συγκεκριμένη ιστορία, ένα Κυκλαδονήσι, η Άνδρος, είναι ο τόπος όπου ζουν και μεγαλώνουν οι ήρωές μας. Μέσα στην ομορφιά του γαλάζιου στοιχείου, διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους, ήπιοι μεν, δυναμικοί δε, και ζυμώνονται οι μεταξύ τους σχέσεις σε συνθήκες, πολλές φορές, αντίξοες. Η οικογένεια και το δέσιμό της είναι αυτό που συνήθως κρατά τα μέλη της ενωμένα. Οι διαφορές, στον χαρακτήρα του καθενός, παραμερίζονται με αγάπη, όταν όλοι γνωρίζουν τα όριά τους και φροντίζουν να τα διατηρούν.
Δαμάζει τα κύματα ο καπετάν Αριστείδης, ο αρχηγός της οικογένειας, και γίνεται ένας καταξιωμένος ναυτικός, που πολύ αγάπησε τη θάλασσα. Το γεγονός όμως αυτό δεν τον κάνει καταπιεστικό με τα παιδιά του που δεν επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν τη δική του πορεία. Σέβεται τις επιλογές τους και τα αφήνει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.