Skip to main content

Καιρός να μειώσουμε σιγά-σιγά τους υδατάνθρακες, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει. Αν είστε λάτρεις του ψωμιού, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ωστόσο με τη συνταγή που σου βρήκαμε δεν έχεις κανένα λόγο να στερηθείς το ψωμί.

Αντικαθιστώντας το αλεύρι με τη βρώμη, το αποτέλεσμα είναι ένα ψωμί πλούσιο σε πρωτεΐνες , το οποίο μπορούμε ελεύθερα να εντάξουμε σε ένα διαιτολόγιο χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Συγκεκριμένα περιέχουν 15γρ πρωτεΐνης το καθένα.

Τι θα χρειαστείς για 6 ψωμάκια:
– 200γρ τυρί cottage
– 2 αυγά
– 200γρ βρώμη
– 1κ.γ μπέικιν
– 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
– Χτυπάμε στο μπλέντερ το Cottage με τα αυγά.
– Σε ενα καθαρό μπωλ αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την βρώμη το μπέικιν και το αλάτι.
– Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και πλάθουμε σε 6 μπαλάκια. Γαρνίρουμε με παπαρουνόσπορο προαιρετικά.
– Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτα.

Σερβίρουμε είτε ως αλμυρό είτε ως γλυκό με συστατικά της επιλογής σας. Ακόμα και σκέτο είναι πεντανόστιμο!

Θερμιδική αξία για κάθε ψωμάκι :
203kcal
24γρ υδατάνθρακες
15,1 γρ πρωτεΐνη
5,3 γρ λιπαρά

ΠΗΓΗ: @grecipes_/instagram